Blog

Ön felelős foglalkoztató?

Habár a munkaerőpiacon meglenne a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkavállaló, ma Magyarországon a vállalatok mégis munkaerőhiánnyal küzdenek. Rengeteg munkavállaló külföldre vándorol a jobb munkalehetőség reményében, pedig itthon is találna számára megfelelő munkahelyet, csak a hazai kereslet és kínálat elsiklik egymás mellett. Még is mit tehetnének annak érdekében a munkáltatók, hogy visszafordítsák a folyamatot?

A munkaerőpiac nagyban átalakult a korábbi évekhez képest, jelenleg sokszor nem a munkáltatók diktálják a feltételeket, ugyanis a hatalmas munkaerőhiány miatt, meg kell küzdeni minden egyes potenciális munkavállalóért. A képzett, tapasztalt szakemberekért pedig egyenesen versengeniük kell egymással a cégeknek,így kénytelenek növelni alkalmazkodóképességüket és azon kell munkálkodniuk, hogy vonzóbbá tegyék a hazai munkavállalást. Ennek érdekében fel kell ismerniük, hogy a béren kívül más motivációs eszközökre is szükségük lehet.

A munkavállalók elvárása igen magas, de nem kivitelezhetetlen feladat egy vállalat számára sem. Ezen kritériumok közül például igen fontosnak számít a minőségi munkahely, a megfelelő munkakörülmények, a megbecsülés érzése, a képességek folyamatos fejlesztése, testre-szabott cafeteria juttatások, a családbarát munkahely, a távmunka lehetősége, csak hogy párat említsünk.

Sajnálatos módon, a hazai munkáltatók nagyon kevés része rendelkezik megfelelő ismeretekkel ezen a téren és nagyon kis arányuk válaszolt igennel (24,7%) arra a kérdésre, hogy folytat-e CSR tevékenységet. Az a tény, hogy egy vállalat nem fordít elég figyelmet a munkavállalóira és azok megtartására nagyban hozzájárul ahhoz, hogy saját maga generálja a számára legnagyobb problémát, azaz a munkaerőhiányt.

Azok a vállalatok, akik a kutatásban részt vettek és folytatnak CSR tevékenységet arról számoltak be,hogy ezen aktivitásuk legmeghatározóbb nyeresége:a társadalmi megítélés pozitív hatása, a költségcsökkenés valamint a fluktuáció csökkenése minimalizálása ill. a kulcs munkatársak megtartása volt. Fel kell ismerni, hogy egy szervezet legnélkülözhetetlenebb erőforrása az ember. A CSR számtalan lehetőséget rejt magában, valójában nem meg nem térülő költséget jelent a vállalat számára, hanem sokkal inkább hosszú távú befektetésként kell kezelni.

Ahhoz, hogy leküzdhesse a hazai piac, a rá zúduló munkaerőhiány súlyát, a lehető legszélesebb körben meg kell ismertetni a munkáltatókkal a felelős foglalkoztatás előnyeit. Ezzel elérhetik, hogy költségeik csökkenjenek, míg versenyképességük és gazdasági eredményeik folyamatos növekedést mutassanak mindazonáltal makro szinten ezzel a társadalom és a gazdaság fejlődéséhez is hozzájárulnak.

A piaci helyzet komolysága és a munkáltatók lépéskényszere hívta életre az Év Felelős Foglalkoztatója 2016 konferencia megszervezésének és egy ehhez kapcsolódó díj létrehozásának ötletét, amely reményeink szerint segít rávilágítani a megoldási alternatívákra és elindítja a magyar cégeket a munkaerő megtartás, ösztönzés felé vezető úton.

Forrás: hrportal.hu